top of page
  • Foto van schrijverJessica

Als je loslaat gebeuren de allermooiste dingen

Graag alle touwtjes in handen willen hebben en controlebehoefte? Misschien is het wel herkenbaar. I feel you! Ik heb mijn leven jaren lang door deze eigenschappen laten controleren. Maar dit kan anders! ❤️


Door controle behoefte leven we in het verleden of toekomst en dit leidt razendsnel tot piekeren. Met gedachtes ‘had ik maar of wat als...’. Maar wat in het verleden ligt kunnen we niet meer veranderen. Wat in de toekomst gebeurt kunnen we ook niet niet volledig controleren. En hoe graag we volledige controle willen hebben, we zullen door externe factoren ook nooit volledig controle hebben op het leven.


Waar hebben we dan wel controle over? 𝗪𝗲 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝘄𝗲𝗹 𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲𝗱𝗶𝗴𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗼𝗺𝗴𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝘅𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗳𝗮𝗰𝘁𝗼𝗿𝗲𝗻. 10% is bepalend vanuit externe factoren en 90% vanuit hoe jij met deze factoren omgaat.

𝗟𝗼𝘀𝗹𝗮𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿 𝘄𝗲 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗲 𝗽𝗮𝗸𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿 𝗷𝗲 𝗱𝗶𝗲 𝘄𝗲𝗹 𝗵𝗲𝗯𝘁.


Een mooie tip en tegelijkertijd ook een oefening die ik met jou wil delen die jouw zal helpen loslaten, is het stellen van drie vragen bij elke situatie die zich voor doet waarover je controle behoeft of waarvan jij gaat piekeren. Stel jezelf vandaag eens onderstaande vragen wanneer jij merkt controle te behoeven of op de momenten wanneer jij je in de pieker molen bevindt:


𝟷. 𝘒𝘢𝘯 𝘪𝘬 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘪𝘦𝘵𝘴 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘰𝘦𝘯?

𝟸. 𝘏𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘩𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘰𝘮 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘪𝘦𝘵𝘴 𝘢𝘢𝘯 𝘵𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯?

𝟹. 𝘞𝘪𝘭 𝘪𝘬 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘪𝘦𝘵𝘴 𝘢𝘢𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯?


Beantwoord je één van deze vragen met nee. Accepteer het zoals het is en laat los. Heb je alle vragen met ja beantwoord, dan heb je een keuze om daadwerkelijk actie te ondernemen.


Je gaat vanzelf merken dat je inzicht creëert over de momenten wanneer jij controle behoeft of piekert en het makkelijker wordt om los te laten en te accepteren.


𝗪𝗮𝗻𝘁 𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗷𝗶𝗷 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗹𝗼𝘀𝗹𝗮𝘁𝗲𝗻, 𝗴𝗲𝗯𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗿𝗺𝗼𝗼𝗶𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻. ❤️


Liefs, Jes X

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page