top of page
  • Foto van schrijverJessica

De superpower van positieve affirmaties!


Start jij je dag met positieve affirmaties? Positieve affirmaties zijn super powerfull als het gaat om bewust je onbewuste te voeden in a positive way.


Het woord affirmatie komt uit het Latijn en betekent versterking of bekrachtiging. Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Alle affirmaties, gedachten en overtuigen die constitent worden herhaald vormen een energetische afdruk in jouw onderbewust en bewuste systeem. Hoe vaker wij bepaalde gedachten hebben, hoe meer wij daarin geloven.


Eigenlijk gebruikt iedereen van jongs af aan affirmaties, alleen zijn deze 9 van de 10 keer helaas niet positief. Dat welbekende stemmetje zoals ‘ik ben niet goed genoeg’. Maar wat als we dit om draaien? Wat als we ons vanaf vandaag dagelijks bewust gaan richten op positieve affirmaties?


Door middel van positieve affirmaties plant je zaadjes in het onderbewustzijn. Je traint je brein om positieve gedachten te versterken. De kracht van positieve affirmaties is dat ze zich bij herhaling in ons leven gaan manifesteren. Alles waar jij herhaaldelijk aandacht aan geeft, verandert de structuur van onze hersenen en creëer je nieuwe verbindingen. Als een bepaalde gedachte vaker wordt gedacht, wordt het een nieuwe overtuiging en waarheid voor ons brein en dus onze lens naar de wereld, onze realiteit. De positieve affirmaties beginnen met kleine bospaadjes en door herhaling zullen deze bospaadjes snelwegen worden.


Doe je uitspraak in tegenwoordige tijd. Je affirmeert alsof het er al is. Je affirmeert dus niet waar je van af wilt, maar waar je naar toe wilt en dat het er eigenlijk al is. Schrijf de affirmatie op en zeg het hardop. Wat nog beter is, is om ze hardop te zeggen in de spiegel, wanneer jij naar jezelf kijkt. Voel de kracht van de affirmatie. Je onderbewustzijn is namelijk een trouwe dienaar.


Doe jij met mij mee aan de challenge van deze week? Zeven dagen achtereen benoem ik dagelijks mijn persoonlijke affirmatie en deel ik deze in mijn story’s. De kracht van herhaling.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page