top of page
  • Foto van schrijverJessica

Emoties hebben het beste met je voor

Het woord emotie komt van (e)movére en staat voor bewegen. Je emoties en de omgang met je emoties bepalen je potentiële energie en manifesteert zich in de richting waarheen die zich heen wilt bewegen in het leven.


Als emoties prettig voelen, leren ze je dat je dit vaker moet doen of moet blijven doen. Als ze onprettig aanvoelen zorgt dit voor weerstand of dat je bijvoorbeeld iets aan de situatie wilt veranderen. Emoties hebben dus eigenlijk het beste met je voor. Ze willen je veiligheid bieden door het leven heen.


Om een objectieve waarneming te scheiden van je emoties is een gepaste afstand nodig. Door van een afstandje naar je emoties te kunnen kijken, word je toeschouwer in plaats van deelnemer. Een emotie definieert jou namelijk niet. Hierdoor krijgen je emoties de ruimte en vrijheid om te bewegen en kun je echt contact maken met je emotie.


Door te weten dat je emoties komen en gaan, jij je emoties niet bent, maar je ze nu eenmaal waarneemt, ben jij ook degene die kan kiezen hoe je met je emoties om kan gaan.


De noodzakelijkste, eenvoudigste – en tegelijk ook de moeilijkste manier is 𝘁𝗼𝗲𝗹𝗮𝘁𝗲𝗻, 𝘃𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻 & 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗽𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻. ❤️


Liefs, Jes. X

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page