top of page
  • Foto van schrijverJessica

Geluk komt van binnenuit.
Geluk komt van binnenuit. Jouw interne kern, jouw state of mind bepaald jouw geluk.


Bewustwording & mindset zijn wel 50% bepalend voor je geluksgevoel. Een fundering, een basis waarop je kunt voortbouwen.


We functioneren op ons bewustzijn en onbewustzijn. Het zijn twee krachtige systemen. Echter leeft de mens vanuit 95% onderbewustzijn & zo’n 5% bewustzijn. Maar je kunt het bewustzijn krachtiger maken door bewust zaadjes te planten in het onderbewustzijn. Je kunt het vergelijken met een zaadje onder de grond. Onder de grond zie je niet dat er iets groeit tot het moment dat jij het eerste sprietje kunt zien. Maar in de periode voordat jij dit sprietje kon zien, ging er dus een heel proces aan vooraf.


Hoe kunnen we ons bewustzijn trainen dan? Door een stukje zelfkennis te beheersen over het bewustzijnsniveau waar jij jezelf op bevindt. Er ons bewust van te zijn dat wij onze gedachtes niet zijn, maar een besturingsmachine hebben die de richting kan bepalen. Door het gebruik van affirmaties, gedachtes te signaleren, uitdagen en ombuigen. Het gebruik van mini dagboekje met daarin essentiële vragen die jij jezelf stelt in de ochtend en avond. Denk aan een vraag zoals; ‘waar ben ik dankbaar voor vandaag’?


In ‘My journal’ vind je vier vragen die jij jezelf dagelijks kunt stellen. Door dagelijks jezelf deze vragen te stellen, plant je een heleboel zaadjes in je onderbewustzijn & een stuk meer dan je in eerste instantie denkt. Maak jij al gebruik van een mini dagboekje?

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page