top of page
  • Foto van schrijverJessica

Schommel jij of balanceer jij door het leven?


๐˜š๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ? ๐˜–๐˜ง ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜จ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜’๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ซ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ถ๐˜ด๐˜ต ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ? ๐Ÿฅฐ


Laten we het hebben over bewuste keuzes op dieper gelegen niveau. Elk moment in het leven - nu dit moment - hebben we een keuze. Dus ook in je gedachten en emoties.


We kunnen kiezen hoe we met gedachten omgaan. Kies jij er voor om je mee te laten slepen in gedachten of ondervang je ze, bedank je ze, laat je ze gaan of buig je ze misschien wel om?


Welke keuze maak jij in de omgang met emoties? Laat je ze toe of juist niet en maak je ze klein? Laat je je er in mee slepen of laat je ze er zijn, bedank je ze en laat je ze vervolgens gaan?


Jij bent je gedachten en emoties niet, maar juist datgeen er tussenin die een keuze kan maken hoe om te gaan met gedachten en emoties. De keuzes die jij hierin maakt resulteert zich in gedrag. En gedrag is bepalend voor veel aspecten in het leven. Begrijp je dus de kern van het verhaal? Alles begint dus bij die ene gedachte!


Om ons bewust te worden van al die keuzes die we kunnen maken in gedachten en emoties is het een voorwaarde om ze te signaleren. De sleutel om te signaleren is: wakker zijn, echte aandacht, ontwaakt of bewust Zijn (of hoe jij het graag wilt noemenโ˜บ๏ธ) in het moment van ๐—ก๐—จ.


Een simpele, maar waardevolle oefening die je kunt doen is - wanneer je dit nu leest - een scan oefening. Kijk aandachtig om je heen, observeer en benoem wat je ziet of wat je hoort, wat je voelt. Word je bewust van het moment, zonder er iets van te vinden. Maak gebruik van je zintuigen. Wat zie je? Wat hoor je? Wat voel je? Wat ruik je? Doe dit eens op dagelijkse basis. Dit kan op elk moment van de dag. Op kantoor of wanneer je gaat wandelen bijvoorbeeld.


Merk je tijdens de oefening dat je los komt van je gedachten en je je misschien ineens wat helderder voelt? Tijdens de oefening is je aandacht in het moment van nu.


Je traint bewust los te komen van de stroom gedachten waarin je je soms onbewust bevindt.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page