top of page
  • Foto van schrijverJessica

Small steps make great changes

Zijn er dingen die je anders wilt of die je zou willen bereiken, zoals een aantal grote dromen? Dan is de volgende vraag, hoe realiseer je nou grote veranderingen of bereik je die grote dromen en doelen in je leven?


ใ€‹๐——๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป.Je verlangens, doelen, wensen of dromen zijn misschien groot, maar iedere grote verandering begint dus met kleine stappen in de richting van jouw doel. Kleine stappen en wel juist de allerkleinste, vormen samen een groot effect en leiden tot grote veranderingen.


We vergeten wel eens dat die kleine stappen heel hard nodig zijn, omdat we ons vaak te veel focussen op het eindresultaat, waardoor het eindresultaat onbereikbaar of onmogelijk is of lijkt. Maar werkelijk helemaal niks is onbereikbaar! Als je maar in kleine stapjes beweegt.


โ€œ๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐˜‚๐—ถ๐˜‡๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ธ๐—ถ๐—น๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ป๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฝ.โ€ - ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ผ-๐—ง๐˜€๐—ฒ


Welke eerste stap kan je in die richting zetten? Als iets groot en overweldigend is, maak het dan dus eerst kleiner en behapbaarder. Kleine stappen zorgen er voor dat je gaat bewegen en kunnen tot sneller resultaat leiden, omdat ze onbewust al vervolgstapjes in gang zetten. De truc is dus niet blind te staren op het uiteindelijke doel, maar stappen voorwaarts te zetten die zo klein en weinig bedreigend zijn, hier op dit moment, wat voor jou nu haalbaar is, in de richting van jouw doel.


Maak je gedachten wat kleiner, stel kleine en kritische vragen, handel in kleine acties binnen jouw mogelijkheden en begin eens met zoโ€™n 1 aฬ 5 minuten van je dag. Bepaal hoe je dit voor jezelf inkleurt en er zullen kleine stapjes ontstaan in de richting van jouw doel. ๐Ÿ™Œ๐Ÿผโค๏ธ


Liefs, Jes. X

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page