top of page
  • Foto van schrijverJessica

Liefdevolle reminders

Soms heb je van die momenten dat je gewoon even niet lekker in je vel zit en dat je het jezelf soms ontzettend moeilijk kan maken. Herkenbaar?


Sta je op zo’n moment wel eens stil bij de manier waarop je met jezelf communiceert? En ben jij dan streng of liefdevol tegenover jezelf? ❤️


Streng en kritisch naar jezelf. Ik ken het. Dan kun je enorm tegen het moment strijden wanneer je gewoon even niet lekker in je vel zit. Hiermee bedoel ik dat er dan wellicht een bepaalde onvrede aanwezig is. Door te balen of jezelf iets kwalijk te nemen. Je voelt weerstand, angst of misschien wel frustratie. Die strenge kant is vaak een eerste reactie. Je ego neemt dan eigenlijk de overhand. Dat kritisch en negatieve stemmetje gaat met je aan de haal. Dat doet het ego namelijk heel graag.


Maar de eerste reactie is dus niet altijd de beste reactie. Je ego die het stuur heeft overgenomen levert je eigenlijk veel stress en spanning op en kost daardoor ontzettend veel energie, met als gevolg een vicieuze cirkel waarin je blijft hangen.


Wat een behulpzamere manier van communicatie is, is een liefdevolle en compassie volle communicatie naar jezelf. Vooral op momenten dat je even niet lekker in je vel zit. Het zorgt er voor dat je sneller weer beter in je vel zit en haalt je uit die vicieuze cirkel. Wanneer ik opmerk dat de ‘strenge ik’ aan het roer staat, dus mijn ego, probeer ik bewust te kiezen voor een liefdevolle bejegening naar mezelf toe. Hoe doe je dat dan?


1. Benader je gedachten en jezelf op een liefdevolle manier - Bedank & Verzoek je ‘strenge ik’ ruimte te maken voor een ‘liefdevolle ik’.

2. Wanneer je dit hebt gedaan, voorzie je jezelf dan van krachtige, positieve en liefdevolle reminders die jouw liefdevolle communicatie naar jezelf bekrachtigen.


Hoe ervaar jij je communicatie ten opzichte van jezelf? Kies jij misschien vanaf nu ook meer voor liefdevolle communicatie naar jezelf uit liefde en compassie voor jezelf? Laat het maar toe om lief te zijn voor jezelf. Dat verdien jij. ❤️


Ik heb een aantal liefdevolle reminders samengesteld die wellicht ook voor jou kunnen helpen. Vergeet ze niet op te slaan, zodat je er een andere keer naar terug kan grijpen. ❤️


Liefs, Jes. X

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page