top of page
  • Foto van schrijverJessica

Van reflectie tot groei

December, een maand van reflectie en afronden. De laatste weken van het jaar voel ik altijd extra behoefte om te reflecteren op het afgelopen jaar. Reflectie biedt inzicht en inzicht is nodig om te kunnen groeien.

Het is een moment om even stil te staan bij de groei die je hebt doorgemaakt of waarin er nog ruimte is om te groeien of dingen die je mag en kunt vieren. ‘Vragen’ kunnen je ontzettend goed helpen bij reflectie. Daarom heb ik voor jullie hele waardevolle vragen samengesteld, zodat jij in de week naar 31 december toe lekker een momentje voor jezelf kunt nemen om deze vragen uit te werken. Schrijf de vragen en antwoorden op. Schrijven doet namelijk iets magisch in je brein en hoe bijzonder is het om er in de toekomst eens op terug te blikken. Je zal zien dat deze vragen jou zullen helpen om een heleboel nieuwe inzichten te verkrijgen! Deze nieuwe inzichten kun je vervolgens als basis inzetten, waaruit je nieuwe intenties kunt vormen voor het nieuwe jaar.


𝗧𝗶𝗽: 𝗛𝗼𝗲 𝗼𝗻𝘁𝗱𝗲𝗸 𝗷𝗲 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗿𝗲𝗳𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲 𝗻𝗼𝘂 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻 𝗽𝗮𝗿𝗲𝗹𝘁𝗷𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁𝗽𝘂𝗻𝘁𝗷𝗲𝘀? ‘𝗛𝗼𝗲 𝗷𝗲 𝗸𝗶𝗷𝗸𝘁, 𝗯𝗲𝗽𝗮𝗮𝗹𝘁 𝘄𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝘇𝗶𝗲𝘁’. Dus welke bril wil jij opzetten? Positieve gebeurtenissen kunnen verhuld zijn onder een ‘lelijk’ jasje. Probeer daarom je blik open te houden en daar eens doorheen te kijken. Laat bijvoorbeeld dit jaar niet bij voorbaat af te doen als een rot jaar als er heftige en/ of vervelende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Er zijn namelijk altijd en overal lichtpuntjes! Als je terugkijkt op de heftige en/of nare gebeurtenissen, welke kansen of lessen heb je dan ontdekt of waartoe werd je uitgenodigd? Het zijn vaak kleine stappen die een wezenlijk verschil maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jezelf hebt kunnen opladen, nadat je jezelf had opgebrand. Ben je in je kracht gaan staan of ging je nadenken over waar je écht gelukkig van wordt? Erken en respecteer jezelf voor alle stappen die je hebt gezet.


Wat jou jaar ook bracht, ik wens dat je jezelf al jouw leermomenten, pareltjes en lichtpuntjes toelaat en je jouw jaar kunt afsluiten met een lichtpuntje. ❤️


Liefs, Jes. X

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page