top of page
  • Foto van schrijverJessica

Verstillen

Druk jij dagelijks op jouw pauze knop om de innerlijke stilte op te zoeken? Achter alle ruis die we om ons heen en in onszelf creëren bestaat 𝘦𝘦𝘯 𝘢𝘬𝘰𝘦𝘴𝘵𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘦𝘯 𝘪𝘯𝘯𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘴𝘵𝘪𝘭𝘵𝘦.Akoestische stilte gaat om een stille en rustige omgeving ten aanzien van externe ruis en prikkels. Door eerst akoestische stilte te vergroten, kunnen we de innerlijke stilte in onszelf vergroten. Innerlijke stilte is namelijk meer dan afwezigheid van ruis. Maar met name de rust in je hoofd en geest. Enkel en alleen gewoon het Zijn. Als we tot de kern van stilte willen doordringen is eigenlijk ieder woord te veel, ook in onze gedachten.


Kennen we nog echte stilte? Zowel op akoestisch als op innerlijk niveau? In de racende maatschappij lijkt het alsof er steeds minder ruimte is voor deze stiltes, terwijl wij echte innerlijke stilte nodig hebben om verbonden te blijven met onszelf. ❤️


Innerlijke stilte werkt namelijk verbindend met onszelf en heeft een heilzaam effect op geest en geluk. Door stilte kom je dichter bij je innerlijke kern en leef je meer in het nu. Alle antwoorden, creativiteit, inzichten en ideeën ontstaan uit inspiratie, die zich vooral voordoen op de momenten dat stilte de boventoon voert. Door te verstillen maak je contact met jezelf, je kern en dat is ook een belangrijke basis om 'écht' te kunnen voelen. ✨


Zo blijkt dat verstillen echt een belangrijk onderdeel is van de 𝘝𝘈𝘝𝘈𝘝 𝘮𝘦𝘵𝘩𝘰𝘥𝘦. De methode die vijf verschillende aspecten bevat waarvan ze allemaal noodzakelijk zijn om echt te leren voelen. Next time ga ik in op het aspect ‘aarden’.


Maar voor nu, swipe om verschillende waardevolle tips tot jezelf te nemen, hoe jij de innerlijke stilte in jezelf kan opzoeken. ❤️ P.s. Als je de post op een later moment makkelijk en opnieuw terug wilt vinden, vergeet dan niet om deze post op te slaan.


Zoek jij die innerlijke stilte wel eens op?🧘🏼‍♀️


Liefs, Jes. X4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page